Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2023 – 11 Noord-Brabant

ONS 2023 – 11 Noord-Brabant

Samen voor een hoopvolle toekomst.
Ruimte geven, grenzen stellen.
Recht doen.
Nieuwe energie voor Nederland.

Nu de mensen.
Nederlanders weer op 1.
Van vertrouwenscrisis naar noaberstaat.

Wat zijn ze mooi, niet? De thema’s van de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Vol beloften voor een betere toekomst. Prachtige vergezichten waar we heen moeten met Nederland. Alles in slechts enkele woorden gevangen. Zullen we er een spelletje mee doen? Kunt u raden welk thema bij welke partij hoort? Ergens in deze ONS zijn de antwoorden verstopt.

Maar nu even zonder gekheid: de Tweede Kamerverkiezingen zijn natuurlijk allesbehalve een spelletje. Op 22 november bepalen u en ik hoe het verder gaat met Nederland. Dat biedt kansen voor een beter ouderenbeleid. En dat is nodig! Dagelijks spreek ik met senioren die zich zorgen maken over de toekomst. Ze zien zich geconfronteerd met onzekerheden over de AOW, het pensioen, het zorg- en woning- aanbod. Achtereenvolgend kabinetsbeleid leidde tot versoberingen op álle vlakken. Maar een visie op een vergrijzende samenleving ontbreekt, evenals integraal beleid daarvoor.

Dat moet veranderen. En dat kan! Door op 22 november wijs te kiezen, namelijk voor een partij die verstandige plannen heeft voor de vergrijzing. Nee, dat is niet egoïstisch, maar juist heel solidair.
Want óók – of misschien wel juíst – jongere generaties plukken de wrange vruchten van een verschraald pensioen, uitgeklede ouderen- zorg en een tekort aan seniorenwoningen. Een goed ouderenbeleid is van belang voor oud én jong!

Daarom: informeer uzelf over wat politieke partijen willen. En kijk vooral ook naar wat partijen de afgelopen jaren gedaan hebben voor senioren. Tel alles bij elkaar op en maak uw keus. Wijs stemmen is méér dan ooit kiezen voor de toekomst. Want als de politiek de komende vier jaar geen werk maakt van doordacht beleid voor senioren, treft dat miljoenen Nederlanders. Nu, straks en in de toekomst.

Leo Bisschops, voorzitter

Afbeelding voor ONS 2023 – 11 Noord-Brabant