Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2023 – 11 Overijssel

ONS 2023 – 11 Overijssel

Laat uw stem horen

Voor veel Afdelingen is het weer tijd voor de Algemene Leden Vergadering (ALV). Vaak weten Afdelingen extra items op de agenda te zetten, zoals bingo of een leuke spreker, om zo meer leden te verleiden om te komen. Wij doen ook graag een oproep aan u: gaat u vooral naar de ALV van uw Afdeling. Natuurlijk is het even kauwen als alle jaarcijfers voorbijkomen, maar daarna heeft u de gelegenheid om met uw bestuur te spreken. Wij weten dat onze Afdelingsbesturen daar grote behoefte aan en belangstelling voor hebben. Zij horen graag op welke manier u vindt dat KBO levendig blijft en kan blijven voortbestaan. Dit is voor u een mooie kans om uw mening te geven en uw bestuur aan nieuwe ideeën te helpen. Misschien roept u thuis al jaren: daar zou KBO eens iets mee moeten doen. Kom naar de ALV en roep het daar ook gerust. Of misschien wilt u zelf wat actiever worden binnen uw Afdeling. En zelfs als u dat allemaal niet wilt, is het ook nog een mooie gelegenheid om uw medeleden te ontmoeten.

Wij hebben nog een tweede oproep aan u. Zoals u weet komen de Tweede Kamerverkiezingen eraan. We hebben allemaal een hele hoop aan te merken op het huidige overheidsbeleid: stijging van de zorgpremies en het eigen risico, asielproblematiek, de wijze waarop de energietransitie plaats moet vinden, zo kunnen we nog even doorgaan. Bovendien wordt veel te gemakkelijk gezegd dat de zorgkosten stijgen vooral door de vergrijzing. Daar spelen veel meer factoren een rol. Denk alleen al aan de snelgroeiende kosten van de geestelijke gezondheidszorg, waar senioren relatief weinig gebruik van maken.

Op woensdag 22 november mag iedereen naar de stembus en heeft u de kans om te laten horen wat u hier allemaal van denkt. We hebben in deze editie voor u uiteengezet welke partijen zich op welke manier willen inzetten voor seniorenbelangen. We drukken u op het hart: ga stemmen. Wie niet gaat stemmen, gebruikt zijn of haar recht niet en verliest dan eigenlijk ook het recht om er commentaar op te hebben.

Arie van Alphen - voorzitter KBO Gelderland
Herman Pieper - voorzitter KBO-Overijssel

Afbeelding voor ONS 2023 – 11 Overijssel