Ga door naar hoofdcontent
KioskONS 2023 – 9 Overijssel

ONS 2023 – 9 Overijssel

Met elkaar kunnen we veel bereiken!

Zoals jullie weten zijn KBO Gelderland en KBO-Overijssel actief op allerlei thema’s, zowel op provinciaal niveau als landelijk. Wij worden daardoor als belangrijke partner gezien door de rijksoverheid. Regelmatig komt het voor dat we worden benaderd door bijvoorbeeld de provincie om vanuit gezamenlijkheid op te treden. Dat betekent ook dat er extra geld beschikbaar komt. Dat is natuurlijk geweldig. Logischerwijs legt dit alles een behoorlijk beslag op de activiteiten en daar is een stevig bestuur bij nodig. We zijn zeer content dat we jullie voor Gelderland kunnen voorstellen aan drie nieuwe bestuursleden: Ab Dominicus, Jeanette Elstak en Jan Dirk Focker. Dankzij hun brede maatschappelijke kennis en ervaring, zorgen zij voor een flinke versterking. In Overijssel hadden we al langer een iets groter bestuur.

Dit zijn positieve ontwikkelingen, maar we zijn er nog niet. Om de uitgestoken hand van de overheid te kunnen aanpakken, hebben we ook de inzet van onze leden hard nodig. Daarom doen wij hier een oproep aan u om u af en toe op projectbasis beschikbaar te stellen. Want als we geld krijgen voor verschillende projecten, maar niet de mensen hebben om die projecten handen en voeten te geven, dan is dat een gemiste kans. Een voorbeeld is het verder uitvoeren van het beleid Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). We zijn regionaal al veel in beweging, maar hebben daarbij professionele ondersteuning en begeleiding nodig. Onze leden hebben samen veel kennis en kwaliteiten, die we in kunnen zetten om concreet aan de slag te gaan. Met elkaar kunnen we zo veel bereiken!

En dan een oproep van een heel ander kaliber: tegenwoordig worden steeds meer huisartsenpraktijken opgekocht door investeringsmaatschappijen. Dat komt lang niet altijd ten goede aan de zorg die u van de huisarts nodig heeft en verwacht. Wij worden graag op de hoogte gehouden door u. Wat zijn uw ervaringen hiermee? Schroom niet om bij ons aan de bel te trekken. Graag zelfs. Daarmee kunnen wij het bij de landelijke overheid aanpakken. Wij zijn uw vertegenwoordiger!

 

Arie van Alphen, voorzitter KBO Gelderland
Herman Pieper, voorzitter KBO-Overijssel

Afbeelding voor ONS 2023 – 9 Overijssel